Joueb.com
Envie de créer un weblog ?
ViaBloga
Le nec plus ultra pour créer un site web.
Débarrassez vous de cette publicité : participez ! :O)
 Bruit et pollution des avions    Chimie et substances nocives   Conférences, enquêtes, débats, plaidoiries et autres réunions d'informations   Elections communales 2006   Les actions en cours: ce que vous devez faire.   Les autres nouvelles   Trop de nuisances dans nos vies   Un petit accès d'humeur... 
TROP DE BRUIT ou comment lutter  contre (entre autres) les excès des avions en Brabant wallon.
Version  XML 
Pour vous aider

Archive : tous les articles


Conférences, enquêtes, débats, plaidoiries et autres réunions d'informations


Pour votre édification
A lire absolument: Qui est POUR, qui est CONTRE la dispersion?


Session
Nom d'utilisateur
Mot de passe

Mot de passe oublié ?


Les plaintes des trois milles et quelques habitants du Noordrand ont été rejetées par le juge.

De Brusselse rechtbank van eerste aanleg heeft donderdag de klacht van 3.201 inwoners uit de Noordrand afgewezen. De inwoners waren naar de rechtbank gestapt om in het dossier van de geluidsoverlast rond Zaventem dezelfde rechten op te eisen als de inwoners uit de Oostrand. De inwoners gaan in beroep. IN april trokken 3.201 inwoners uit de Noordrand, gesteund door de schepencolleges van Machelen, Vilvoorde Grimbergen, Meise en Wemmel naar de rechter. Zij eisten een stopzetting van de steeds toenemende schending van hun recht op gezondheid, een gezond leefmilieu, genot van de gezinswoning en privacy. Die schending is volgens de inwoners van de Noordrand het gevolg van de concentratie van dag- en nachtvluchten boven hun hoofd. Ze willen ten hoogste evenveel vliegtuigen boven hun hoofden als de inwoners van de Noordrand.

De rechter oordeelde, aldus vzw Boreas, de rechtspersoon van Actie Noordrand/Daedalus, dat een individuele vergelijking van de individuele toestand van elke omwonende rond de luchthaven in een kortgedingprocedure niet mogelijk is. ,,Bij gebrek aan bewijs dat de omwonenden zich in gelijke omstandigheden bevinden, kan de rechter niet zonder meer opleggen dat alle inwoners rond de luchthaven gelijk moeten behandeld worden'', zo luidt het.

De inwoners moeten dus kunnen bewijzen dat de inwoners zich in een gelijke situatie bevinden. ,,Dat bewijs kan makkelijk aangeleverd worden, maar de rechter in eerste aanleg heeft ons de kans niet gegeven'', zegt Boreas. De vzw gaat in beroep. ,,We zullen het bewijs dan maar voor het hof van beroep leveren.''

De federale minister van Mobiliteit, Renaat Landuyt (SP.A), reageert alvast niet euforisch: ,,Dit is een individuele uitspraak in een individuele zaak. Deze uitspraak helpt me ook niet voor- of achteruit'', zegt hij.

Een echte oplossing is een politiek akkoord over de geluidsoverlast van de hele luchthaven. Daar wordt achter de schermen in verschillende werkgroepen aan gewerkt. Tegen midden oktober zou dat akkoord op tafel moeten liggen.

Ondertussen liet Jacques Vandenhaute, de burgemeester van Sint-Pieters-Woluwe, in een brief aan de Vlaamse minister van Economie, Fientje Moerman (VLD), weten dat de bevraging over de luchthaven van Zaventem pas in september zal plaatsvinden.

In het kader van het plan-Start over de toekomst van de luchthavenregio heeft Vlaanderen een studie besteld. Om meteen een milieueffectrapport te kunnen opstellen, bevraagt Vlaanderen de inwoners van een aantal gemeenten in de buurt van de luchthaven, waaronder ook vier Brusselse gemeenten. Heel wat Franstalige Brusselse politici vinden het initiatief van Vlaanderen niet gepast omdat niet alle Brusselse gemeenten erbij betrokken zijn en omdat de enquête in de zomermaand augustus wordt gehouden.

Sint-Pieters-Woluwe, een van de vier betrokken Brusselse gemeenten, schrijft nu in een brief aan Moerman dat het te laat is geïnformeerd over de bevraging en dat de gemeente tijdens de zomervakantie niet over voldoende personeel beschikt om het initiatief te laten plaatsvinden. De gemeente hekelt ook dat er enkel een tekst in het Nederlands is die veel te technisch en te lang is. ,,Men had gewoon voor een tweetalige, begrijpelijke samenvatting moeten zorgen'', aldus burgemeester Vandenhaute.

In de brief staat dat hij de bevraging in september zal organiseren in plaats van in augustus ,,omdat de belangen te groot zijn''.
(belga, eigen berichtgeving )
(De Standaard)

Ecrit par Cherche l'info, le Vendredi 12 Août 2005, 15:23 dans la rubrique "Bruit et pollution des avions ".


Commentaires :

  Le commentateur n'a pas désiré laisser son identité.
13-08-05
à 09:48

Lien croisé