Joueb.com
Envie de créer un weblog ?
ViaBloga
Le nec plus ultra pour créer un site web.
Débarrassez vous de cette publicité : participez ! :O)
 Bruit et pollution des avions    Chimie et substances nocives   Conférences, enquêtes, débats, plaidoiries et autres réunions d'informations   Elections communales 2006   Les actions en cours: ce que vous devez faire.   Les autres nouvelles   Trop de nuisances dans nos vies   Un petit accès d'humeur... 
TROP DE BRUIT ou comment lutter  contre (entre autres) les excès des avions en Brabant wallon.
Version  XML 
Pour vous aider

Archive : tous les articles


Conférences, enquêtes, débats, plaidoiries et autres réunions d'informations




Session
Nom d'utilisateur
Mot de passe

Mot de passe oublié ?


De Standaard: Vlaanderen zet Europese geluidsrichtlijn om

BRUSSEL - De Vlaamse regering heeft de omzetting van de Europese richtlijn goedgekeurd. De richtlijn legt de overheid op om om tegen midden 2007 de geluidsimpact van grote wegen, belangrijke spoorwegen en luchthavens in kaart te brengen. Tegen midden 2008 zal de Vlaamse overheid actieprogramma’s uitwerken om de zwaarste geluidshinder weg te werken. De Bond Beter Leefmilieu Vlaanderen (BBL) herhaalde vanochtend nog dat de impasse rond de luchthaven van Zaventem enkel op een duurzame manier kan opgelost worden indien Vlaanderen de Europese geluidsrichtlijn omzet. De Europese geluidsrichtlijn dateert van juni 2002 en moest ten laatste op 18 juli 2004 worden omgezet in Vlaamse wetgeving.
De geluidsrichtlijn verplicht lidstaten om geluidsbelastingskaarten op te maken voor luchthavens, snelwegen en spoorwegen. Die geluidskaarten worden volgens vaste criteria opgesteld. Dat biedt ,,een objectieve en wetenschappelijke basis’’, aldus de BBL.

Nachtvluchten afschaffen
De milieuorganisatie denkt dat de richtlijn de sleutel kan zijn om uit de patstelling rond Zaventem te raken. ,,De richtlijn biedt immers een duidelijk wettelijk kader. Het is voor iedereen duidelijk dat het non-beleid van de overheid de deur openzet voor rechtspraak ad hoc. Een correcte toepassing zal er bovendien voor zorgen dat het geluidsprobleem rond Zaventem aan de bron wordt aangepakt. Voor BBL kan dit enkel door het aantal nachtvluchten af te bouwen’’, luidt het. Op lange termijn wil de BBL een algemene afschaffing van nachtvluchten.

17/06/2005
Copyright De Standaard Online 2005


Ecrit par Cherche l'info, le Samedi 18 Juin 2005, 16:15 dans la rubrique "Bruit et pollution des avions ".