Joueb.com
Envie de créer un weblog ?
Soutenez le Secours populaire
ViaBloga
Le nec plus ultra pour créer un site web.
Débarrassez vous de cette publicité : participez ! :O)
 Bruit et pollution des avions    Chimie et substances nocives   Conférences, enquêtes, débats, plaidoiries et autres réunions d'informations   Elections communales 2006   Les actions en cours: ce que vous devez faire.   Les autres nouvelles   Trop de nuisances dans nos vies   Un petit accès d'humeur... 
TROP DE BRUIT ou comment lutter  contre (entre autres) les excès des avions en Brabant wallon.
Version  XML 
Pour vous aider

Archive : tous les articles


Conférences, enquêtes, débats, plaidoiries et autres réunions d'informations


Pour votre édification
A lire absolument: Qui est POUR, qui est CONTRE la dispersion?


Session
Nom d'utilisateur
Mot de passe

Mot de passe oublié ?


La Flandre investit une montagne d'argent dans l'aéroport de Zaventem

--> Dont une partie sur le budget de la SNCB.
Lisez cet article en néerlandais dont l'original est à lire sur www.brusselnieuws.be,


Het prijskaartje van de plannen van de Vlaamse regering om de regio rond de luchthaven Zaventem economisch te ondersteunen, wordt op maximum 810 miljoen euro geraamd. De plannen worden goed onthaald door de ondernemers in de regio.

Nadat DHL besloten had niet uit te breiden op de luchthaven van Zaventem, stelde de Vlaamse regering haar luchthavenbeleid bij.
Voor de plannen werd een raming gemaakt van 810 miljoen euro, maar de regering hoopt met minder geld de klus te klaren. Dat zegt Vlaams minister-president Yves Leterme (CD&V). "Het bedrag dat in de kranten staat, 810 miljoen euro, is de meest ruime raming. We hopen uiteraard om dit voor een lager bedrag te kunnen doen en met meer concentratie op de echte noden van de regio. Het globale bedrag zal een stuk onder de maximale raming van 810 miljoen euro uitkomen."
De Vlaamse regering zoekt het grootste deel van de geraamde 810 miljoen euro in haar meerjarenbegroting. Een ander deel komt uit het investeringsbudget van de NMBS. Een derde bron van inkomsten zijn privé-bedrijven. "Het duurste zijn de openbare werken, de fly-over E19 - Brucargo en een aantal rijstroken op de Ring van Brussel. Ook de bodemsanering is een zeer duur maar noodzakelijk werk," aldus Leterme.

Grote Ring
Langs de Grote Ring rond Brussel wil de Vlaamse regering parallelwegen aanleggen om het doorgaand verkeer op de Ring vlotter te laten verlopen. De wegen zullen in de zone Zaventem en tussen Vilvoorde en Groot-Bijgaarden aangelegd worden.
Toegang luchthaven
De Vlaamse regering denkt eveneens aan de aanleg van een viaduct naar de luchthaven om de toegang tot die luchthaven te verbeteren. Treinen vanuit de luchthaven krijgen via deze brug rechtstreeks aansluiting op de middenberm van de E19 om zo op 27 minuten Antwerpen te bereiken. Deze snelle spoorverbinding zou in 2010 klaar moeten zijn.
Positieve reacties
De Kamer van Koophandel van Halle-Vilvoorde reageert alvast tevreden op de plannen van de Vlaamse regering en is blij dat de waarde van de regio erkend wordt in het luchthavenplan.
"Wij hebben het gevoel dat de koe eindelijk bij de horen gevat wordt. Bovendien kan de streek zich geen tweede debacle meer veroorloven," zegt een tevreden Cliff De Craen, woordvoerder van Voka. "Het is in de eerste plaats belangrijk dat er voor de ondernemers in de regio eindelijk werk gemaakt wordt van een strategische visie, dat er eindelijk rechtzekerheid komt en dat de waarde van de regio erkend wordt in dit plan."
Ecrit par Cherche l'info, le Jeudi 9 Juin 2005, 11:41 dans la rubrique "Bruit et pollution des avions ".