Joueb.com
Envie de créer un weblog ?
ViaBloga
Le nec plus ultra pour créer un site web.
Débarrassez vous de cette publicité : participez ! :O)
 Bruit et pollution des avions    Chimie et substances nocives   Conférences, enquêtes, débats, plaidoiries et autres réunions d'informations   Elections communales 2006   Les actions en cours: ce que vous devez faire.   Les autres nouvelles   Trop de nuisances dans nos vies   Un petit accès d'humeur... 
TROP DE BRUIT ou comment lutter  contre (entre autres) les excès des avions en Brabant wallon.
Version  XML 
Pour vous aider

Archive : tous les articles


Conférences, enquêtes, débats, plaidoiries et autres réunions d'informations




Session
Nom d'utilisateur
Mot de passe

Mot de passe oublié ?


Nachtrust eerste taaie klus voor Vlaamse regering

--> DISCUSSIE OVER AANTAL NACHTVLUCHTEN STAAT CENTRAAL
Sur http://www.standaard.be/ Van redacteur Tom Ysebaert 23/08/2004

GRIMBERGEN - Inwoners van de Noordrand en het gemeentebestuur van Wemmel hebben beroep aangetekend tegen de milieuvergunning van luchthavenexploitant Biac, die door de bestendige deputatie van Vlaams-Brabant uitgereikt werd. Het wordt een eerste taaie klus voor de nieuwe Vlaamse regering en voor minister van Milieu Kris Peeters (CD&V) die het beroep moet behandelen.


149 inwoners van Machelen, Vilvoorde, Grimbergen, Meise, Wemmel, Merchtem en Opwijk (gelieerd aan de Actie Noordrand/Daedalus) plus de gemeente Wemmel hebben zopas hun beroepschrift verstuurd naar de Vlaams minister van Leefmilieu Kris Peeters (CD&V).

De bestendige deputatie van Vlaams-Brabant kende op 8 juli aan Biac een milieuvergunning toe tot 2024. Er werd een plafond op nachtvluchten opgelegd van 25.000 per jaar, zoals in de vorige vergunning, maar dat aantal kan herbekeken worden afhankelijk van de onderhandelingen tussen de federale overheid en DHL over een expansie van de koerier.

De Noordranders voeren aan dat het onaanvaardbaar is dat er aan de vergunning geen milieueffectrapport (MER) gekoppeld is, dat Biac op geen enkele manier gedwongen wordt inspanningen te leveren om stillere vliegtuigen in gebruik te laten nemen, en dat er geen garanties zijn dat de hinder per individu beperkt wordt. Bezorgd zijn de instanties die in beroep gaan ook over het gehanteerde geluidsquotum van 84.000 dat, als het plafond zou wegvallen, de deur openzet naar 38.000nachtelijke vliegbewegingen. Ten slotte vinden zij dat de nacht moet duren van 23 tot 7 uur in plaats van tot 6 uur.

De 150 verwijzen in hun argumentatie naar een meer verregaand voorstel dat bij de deputatie voorlag en dat de steun had van CD&V, maar niet van de VLD en de SP.A. In dat alternatief was er sprake van een plafond op dagvluchten en van een beperking van de totale geluidsproductie en van de hinder per omwonende.

Ook bewoners van de Oostrand kondigden al aan in beroep te gaan, net als de gemeenten Herent, Kortenberg, Meise en de stad Brussel. De minister van Milieu, Evelyne Huytebroeck (Ecolo), van het Brussels Gewest deed hetzelfde. Peeters heeft vijf maanden om zich over het beroep uit te spreken.

In 2000 reikte de deputatie voor het eerst een milieuvergunning voor vijf jaar uit aan Biac. Na beroep vanuit de milieubeweging legde toenmalige minister Vera Dua (toen nog Agalev) het plafond op 25.000 nachtvluchten per jaar vast. DHL en de luchthaven gingen daartegen in beroep, maar kregen geen gelijk bij de Raad van State.
Ecrit par Cherche l'info, le Mardi 24 Août 2004, 19:40 dans la rubrique "Bruit et pollution des avions ".