Joueb.com
Envie de créer un weblog ?
ViaBloga
Le nec plus ultra pour créer un site web.
Débarrassez vous de cette publicité : participez ! :O)
 Bruit et pollution des avions    Chimie et substances nocives   Conférences, enquêtes, débats, plaidoiries et autres réunions d'informations   Elections communales 2006   Les actions en cours: ce que vous devez faire.   Les autres nouvelles   Trop de nuisances dans nos vies   Un petit accès d'humeur... 
TROP DE BRUIT ou comment lutter  contre (entre autres) les excès des avions en Brabant wallon.
Version  XML 
Pour vous aider

Archive : tous les articles


Conférences, enquêtes, débats, plaidoiries et autres réunions d'informations


Pour votre édification
A lire absolument: START, le plan de développement de Zaventem


Session
Nom d'utilisateur
Mot de passe

Mot de passe oublié ?


Bruxelles-national: le permis d'environnement de BIAC est-il caduc?

Selon l'auditeur du conseil d'état, le permis d'environnnement accordé à BIAC ne serait pas valable. Un des points conduisant à cet avis est l'absence d'étude d'incidence.

Voir ci-dessous cet article en néerlandais.
_______________________________________________

Milieuvergunning luchthavenuitbater BIAC onwettig
source: www.brusselsnieuws.be

De auditeur van de Raad van State oordeelt dat de milieuvergunning van luchthavenuitbater BIAC onwettelijk is. Die uitspraak komt er na een klacht van de gemeente Wemmel en van de bewoners van de noordrand en Steenokkerzeel. De omwonenden benadrukken dat ze niet de sluiting van de luchthaven nastreven.

De gemeente Wemmel wees, samen met de bewoners van de noordrand en Steenokkerzeel, het ontbreken van een milieueffectenrapport voor de luchthaven van Zaventem aan. De auditeur van de Raad van State geeft hen hierover nu gelijk.

De schorsing van de milieuvergunning houdt een sluiting van de luchthaven in, maar zo ver willen de omwonenden het niet laten komen. "Zone S (Steekokkerzeel) wenst uitdrukkelijk dat er geen sluiting van de luchthaven komt, want dat is wel een gevolg van de schorsing van de milieuvergunning," zegt Koen Geelen, de advocaat van de inwoners van Steenokkerzeel.

Dat de omwonenden de luchthaven liever niet gesloten zien, maakten ze ook kenbaar aan de Raad van State. "Na de kennisname van de standpunten van de auditeur en nadat duidelijk werd dat de vergunning geschorst dreigde te worden, hebben mijn cliënten uitdrukkelijk een alternatief op tafel gelegd en aan de Raad van State gevraagd om BIAC en het Vlaams gewest twee jaar de tijd te geven om het milieueffectenrapport te maken. Op die manier kan de onwettelijkheid die er nu is hersteld worden zonder dat de sluiting van de luchthaven zou moeten worden toegepast," aldus Geelen. Tijdens die termijn van twee jaar kan geen enkele benadeelde omwonende via dwangsommen eisen dat de luchthaven zijn activiteiten stopzet.

Volgens Vlaams minister van Milieu Kris Peeters (CD&V) komt er bij een eventuele schorsing een nieuwe milieuvergunning die anders wordt gemotiveerd, maar volgens Geelen kan dat niet. "Dat lijkt me nogal een moeilijke oplossing te zijn. Het ontbreken van een milieueffectenrapport, als de Raad van State uiteraard de standpunten van de auditeur volgt, kan je niet goedmaken met een andere motivering. Volgens mij moet je dan consequent zijn en dat milieueffectenrapport laten maken."

Het is nu wachten op het arrest maar de Raad van State volgt doorgaans het advies van de auditeur.
Ecrit par Cherche l'info, le Jeudi 10 Novembre 2005, 18:18 dans la rubrique "Bruit et pollution des avions ".