Joueb.com
Envie de créer un weblog ?
ViaBloga
Le nec plus ultra pour créer un site web.
Débarrassez vous de cette publicité : participez ! :O)
 Bruit et pollution des avions    Chimie et substances nocives   Conférences, enquêtes, débats, plaidoiries et autres réunions d'informations   Elections communales 2006   Les actions en cours: ce que vous devez faire.   Les autres nouvelles   Trop de nuisances dans nos vies   Un petit accès d'humeur... 
TROP DE BRUIT ou comment lutter  contre (entre autres) les excès des avions en Brabant wallon.
Version  XML 
Pour vous aider

Archive : tous les articles


Conférences, enquêtes, débats, plaidoiries et autres réunions d'informations




Session
Nom d'utilisateur
Mot de passe

Mot de passe oublié ?


DHL-bonden dreigen akkoord af met staking

--> Brusselse regering bereikt geen akkoord over DHL
A lire sur www.standaard.be

BRUSSEL - De vakbondsafgevaardigden en werknemers van het koeriersbedrijf DHL vragen het personeel van alle andere bedrijven op de luchthaven van Zaventem vandaag minstens één uur te staken. Ze willen daarmee de druk op het CDH verhogen om de uitbreiding van DHL mogelijk te maken.

Een 15-tal vakbondsafgevaardigden van het koeriersbedrijf DHL is vanochtend op het CDH-hoofdkwartier in de Tweekerkenstraat ontvangen door CDH-voorzitster Joelle Milquet en minister van Economie van de Brusselse regering Benoit Cerexhe. Buiten bekogelden een tweehonderdtal DHL-werknemers het gebouw met bommetjes en tomaten. Het onderhoud van de vakbonden en DHL-personeelsleden met Milquet en minister Cerexhe duurde tot even na 10 uur.

,,We hebben hen gezegd dat er vandaag een akkoord moet komen en dat de CDH toegevingen moet doen. En ze hadden duidelijk de bibber op het lijf'', vertelde vakbondsafgevaardigde Hendrik Vermeersch achteraf. ,,Onze actie van vandaag zal de doorslag geven en er zal vandaag nog een akkoord komen. Maar we moeten wel druk blijven uitoefenen'', voegde hij eraan toe. De vakbonden richten zich op de CDH omdat ze ervan overtuigd zijn dat het vooral deze partij is die in de Brusselse regering het DHL-dossier blokkeert. ,,De CDH blokkeert dit dossier alleen maar om stemmen te winnen en zet om louter electorale redenen tweeduizend jobs op het spel. Tegelijk verhinderen ze zo dat er duizenden jobs zouden bijkomen in Brussel.''

,,Uitbreiding moet leefbaar zijn''

,,Het CDH is voorstander van de uitbreiding van DHL, maar dat moet wel op een manier gebeuren die leefbaar is voor iedereen'', eageerde CDH-woordvoerder Alain Raviart. Het CDH is van plan verder te werken met het voorstel dat er nu al is. ,,Zo moet er bijvoorbeeld voor gezorgd worden dat het aantal nachtvluchten niet stijgt door chartervluchten te laten vertrekken van regionale luchthavens'', aldus Raviart.

De betoging van DHL-werknemers eindigde omstreeks 11 uur aan het Brusselse Noordstation, maar de vakbonden zetten de strijd voort. De vakbondsafgevaardigden en werknemers van DHL gaan de vakbonden en het personeel van alle andere bedrijven op de luchthaven van Zaventem vragen om vandaag tenminste één uur te staken.

Onderhandelingen opgeschort

De ploeg rond de Brusselse minister-president Charles Picqué boog zich sinds gisterenmiddag over het compromisvoorstel van de federale regering over de uitbreiding van de activiteiten van DHL op Zaventem. Hoewel het er eerst naar uitzag dat er een akkoord op tafel lag, bleek dat uiteindelijk niet het geval.

Vanochtend sloot Picqué echter niet uit dat de gesprekken hervat worden. De regionale regering was dicht bij een akkoord, maar op het laatste nippertje stelden enkele gesprekspartners zich hard op over de formulering van een klein deel van de tekst, zei hij. Daarmee haalt hij tussen de regels cdH aan, zonder zijn meerderheidspartner regelrecht aan te vallen.

Volgens Charles Picqué miste de Brusselse regering een antwoord op vragen over de impact van een overdracht van charters en vrachtvluchten naar de regionale luchthavens op het aantal nachtvluchten. Dat antwoord was bepalend in de discussie rond het ,,magische cijfer'' van 25.000 nachtvluchten per jaar . CDH had eerder al te kennen gegeven dat 25.000 de ultieme grens was.

Vice-premier Laurette Onkelinx werd na afloop van de beraadslaging mondeling op de hoogte gebracht, zei hij nog.

Minister van Milieu Evelyne Huytebroeck verklaarde dat nog veel antwoorden ontbraken, en dat dat de oorzaak was van het gebrek aan unanimiteit.
Ecrit par Cherche l'info, le Vendredi 24 Septembre 2004, 12:41 dans la rubrique "Bruit et pollution des avions ".