Joueb.com
Envie de créer un weblog ?
ViaBloga
Le nec plus ultra pour créer un site web.
Débarrassez vous de cette publicité : participez ! :O)
 Bruit et pollution des avions    Chimie et substances nocives   Conférences, enquêtes, débats, plaidoiries et autres réunions d'informations   Elections communales 2006   Les actions en cours: ce que vous devez faire.   Les autres nouvelles   Trop de nuisances dans nos vies   Un petit accès d'humeur... 
TROP DE BRUIT ou comment lutter  contre (entre autres) les excès des avions en Brabant wallon.
Version  XML 
Pour vous aider

Archive : tous les articles


Conférences, enquêtes, débats, plaidoiries et autres réunions d'informations


Pour votre édification
A lire absolument: START, le plan de développement de Zaventem


Session
Nom d'utilisateur
Mot de passe

Mot de passe oublié ?


Vakbonden praten met topman DHL

--> Nachtploegen DHL geven stakingssignaal
A lire sur nieuwsblad.be

ZAVENTEM - De vakbonden van DHL hebben om 17.30 uur op het hoofdkantoor van DHL-Aviation in Zaventem een gesprek met Maarten Sudergard, de Zweedse projectverantwoordelijke voor het Europees netwerk van het koeriersbedrijf. De vakbonden willen meer duidelijkheid over de plannen van DHL. Enkele honderden werknemers van DHL in Zaventem hadden vannacht al een uur het werk neergelegd.

,,Het is de bedoeling even onze tanden te laten zien tegenover Deutsche Post, het moederbedrijf van DHL, en de federale regering'', zei vakbondsafgevaardigde Conny Vandenbosch (BBTK) over de actie vannacht. ,,We eisen van beiden duidelijke informatie over wat komen gaat. De al vele maanden aanslepende werkonzekerheid en desinformatie wordt te veel voor onze mensen. Met deze prikactie willen we druk zetten op het management. Volgende week verplaatsen we de acties naar de politiek'', aldus Vandenbosch.

De actie volgt op een dag van sociale onrust na krantenberichten waarin sprake was van een vertrek van DHL uit Zaventem. De directie ontkende gisteren dat er al een beslissing gevallen is en herhaalde dat 's avonds in een brief aan het personeel. De vakbonden deelden gisteravond een pamflet uit waarin ze van de directie een ontkenning eisen van de berichten en van de regering een onmiddellijke beslissing over een politiek kader waarbinnen DHL zijn activiteiten kan uitbreiden. De bonden willen vandaag in ieder geval een gesprek met de directie van Deutsche Post.

Maar ook vandaag blijven er geruchten over een mogelijk vertrek uit Zaventem. Zo schrijft de krant La Libre Belgique dat het koerierbedrijf beslist heeft zijn Europees centrum in de Duitse stad Leipzig te vestigen. De krant citeert daarbij ,,goed geïnformeerde bronnen'' die anoniem blijven: ,,Het is Deutsche Post, eigenaar van DHL, die beslist en haar wens om het Europees centrum van DHL in Leipzig te vestigen is geen geheim meer. Er zijn al terreinen aangekocht. De beslissing is reeds genomen en men wacht nu op de voorwaarden van de Belgische executieve om te kunnen zeggen dat het haar fout is dat DHL zich niet had kunnen ontwikkelen in Zaventem'', zo klinkt het.

Een andere oplossing die op tafel zou liggen zou een parallelle ontwikkeling in Leipzig en in Brussel zijn, waarbij het gros van de investeringen in Duitsland zou gebeuren.

Ecrit par Cherche l'info, le Mercredi 15 Septembre 2004, 20:23 dans la rubrique "Bruit et pollution des avions ".