Joueb.com
Envie de créer un weblog ?
Soutenez le Secours populaire
ViaBloga
Le nec plus ultra pour créer un site web.
Débarrassez vous de cette publicité : participez ! :O)
 Bruit et pollution des avions    Chimie et substances nocives   Conférences, enquêtes, débats, plaidoiries et autres réunions d'informations   Elections communales 2006   Les actions en cours: ce que vous devez faire.   Les autres nouvelles   Trop de nuisances dans nos vies   Un petit accès d'humeur... 
TROP DE BRUIT ou comment lutter  contre (entre autres) les excès des avions en Brabant wallon.
Version  XML 
Pour vous aider

Archive : tous les articles


Conférences, enquêtes, débats, plaidoiries et autres réunions d'informations




Session
Nom d'utilisateur
Mot de passe

Mot de passe oublié ?


Bruxelles-National: Zaventem saga selon Eric Van Rompuy

Les prises de position du CD&V Eric Van Rompuy qui a, à tout le moins, Bertje dans son collimateur... La suite en néerlandais...


Wie dezer dagen de actoren in de Zaventem saga bezig ziet, kan zelf vaststellen dat de sfeer onder de betrokken partijen zodanig is verziekt dat onderhandelingen (zeker in deze pre-electorale periode) niet zullen leiden tot een duurzame oplossing.
De ministers Anciaux en Landuyt hebben na de desastreuze periode Durant de kans gemist om terug te keren naar de vliegschema’s van vóór 1999. Hun zgn. spreidingsplannen kregen geen maatschappelijk draagvlak en dreven de (wanhopige) burgers en actiegroepen naar de rechtbanken.
Gisteren pleitte ik in het Vlaams Parlement voor een rustpauze van 2 jaar (zie Dagboek Zaventem und kein Ende). Minister Landuyt nam deze stelling in Terzake over. Hiermee ben ik evenwel nog geen voorstander om de huidige vliegschema’s te betonneren in een wet. De zgn. vliegwet Landuyt om procedures voor rechtbanken te voorkomen zal immers opnieuw aanleiding geven tot een juridisch steekspel en maatschappelijke contestatie omdat iedereen zal vrezen dat het huidig spreidingsplan dan ook onherroepelijk het definitieve wordt.
Picqué wil van zijn kant ook een rustpauze maar op basis van de schema’s van 1999. Ik zou dit ook graag willen maar dat veronderstelt wel een hernegotiatie van alle vluchtschema’s. Tevens blijft Brussel zich verzetten tegen een terugkeer naar de route Chabert waarbij vóór 1999 tijdens het weekend overdag de vliegtuigen konden opstijgen boven Brussel-centrum.
Wie absoluut zijn mond moet houden over het dossier Zaventem is Bert Anciaux. Hij heeft het dossier totaal verknoeid en mist geen kans om oplossingen onmogelijk te maken.
Gisteren slaagde hij er zelfs in om namens de Vlaamse Regering verklaringen over Zaventem af te leggen op de VRT-radio terwijl de bevoegde minister van Leefmilieu Kris Peeters antwoordde op vragen hierover in het Vlaams Parlement. Anciaux is alleen met zichzelf bezig en zoekt electoraal gewin door op te komen voor het deel van Brussel (Neder Over Heembeek) waar hij woonachtig is. Bert Brusselt in oktober en hiervoor moet alles wijken. Zijn optreden maakt een gedragen Vlaams standpunt onmogelijk en verlamt de Vlaamse Regering. Hij wil de lawaaihinder verschuiven van de Noordrand naar de Oostrand. Gisteren verklaarde hij zelfs dat Landuyt maar beslissingen moet doordrukken tegen de Gewesten in alsof men duurzame oplossingen kan vinden zonder draagvlak in Vlaanderen en Brussel.
Als het gaat om Kate Ryan kan men er nog om lachen. Nu het evenwel gaat over de levenskwaliteit van tienduizenden die sinds zijn zgn. spreidingsplan (2003) wakker liggen van de geluidshinder en onder het weekend niet meer kunnen buitenkomen, maakt de spot om Bertje plaats voor ergernis en woede. Zijn omgeving zegt dat Bert het de laatste weken weer “moeilijk” heeft en vraagt begrip. Als lid van een parlementaire meerderheid heb ik het met Anciaux ook “moeilijk”. Meer dan dat : ik ben zijn soloslim meer dan beu en met mij de hele Vlaamse Rand. “Un homme averti, en vaut deux.”

Ecrit par Cherche l'info, le Vendredi 24 Mars 2006, 07:36 dans la rubrique "Bruit et pollution des avions ".


Commentaires :

  Le commentateur n'a pas désiré laisser son identité.
24-03-06
à 15:52

Lien croisé

STOP AU SURVOL DE LA HULPE ET DU BRABANT WALLON (LES DERNIERES INFOS) : "COMPLET EN NEERLANDAIS: http://tropdebruit.joueb.com/news/1449.shtmlEXTRAITS LES PLUS SAVOUREUX AVEC TRADUCTION LIBRE DE SURVOLDELAHULPE: 1) Wie absoluut zijn mond moet houden over het "