Joueb.com
Envie de créer un weblog ?
ViaBloga
Le nec plus ultra pour créer un site web.
Débarrassez vous de cette publicité : participez ! :O)
 Bruit et pollution des avions    Chimie et substances nocives   Conférences, enquêtes, débats, plaidoiries et autres réunions d'informations   Elections communales 2006   Les actions en cours: ce que vous devez faire.   Les autres nouvelles   Trop de nuisances dans nos vies   Un petit accès d'humeur... 
TROP DE BRUIT ou comment lutter  contre (entre autres) les excès des avions en Brabant wallon.
Version  XML 
Pour vous aider

Archive : tous les articles


Conférences, enquêtes, débats, plaidoiries et autres réunions d'informations


Pour votre édification
A lire absolument: Pour lire le module de documentation, cliquez-ici


Session
Nom d'utilisateur
Mot de passe

Mot de passe oublié ?


Bruxelles-National: la plupart des survols nocturnes bruyants disparaîtront à l'horizon 2008?

Un article en néerlandais du Tijd.

Luidruchtige nachtvluchten op Zaventem worden vanaf 2008 zoals gepland verboden. Maar er zijn wel enkele uitzonderingen. Dat benadrukte de Vlaamse minister van Leefmilieu, Kris Peeters (CD&V), in het Vlaams Parlement. Volgens een studie in opdracht van de luchthavenuitbater BIAC is een volledig verbod op luidruchtige toestellen economische onhaalbaar voor de luchthaven.
BIAC kreeg eind 2004 een nieuwe milieuvergunning voor de komende twintig jaar. Peeters handhaafde het maximumaantal nachtvluchten per jaar op 25.000. Hij nam zich destijds voor vanaf 2008 het aantal nachtvluchten en de maximale geluidshoeveelheid per jaar te verminderen en de lawaaierigste toestellen (van 8 tot 12 quotacount) 's nachts te verbieden.

Dat voorstel werd later overgenomen in een compromis tussen de federale, de Vlaamse en de Brusselse overheid voor de periode na 2008. Dat jaar verhuist het koerierbedrijf DHL het grootste deel van zijn activiteiten van Zaventem naar het Duitse Leipzig. Vanaf 2008 zouden in principe enkel vliegtuigen mogen opstijgen met een quotacount (QC) tot 8 tussen 23 en 6 uur, en met een QC tot 12 tussen 6 en 7 uur 's ochtends.

Bij de aflevering van de milieuvergunning gaf Peeters BIAC de opdracht een studie te laten uitvoeren over de vermindering van het nachtlawaai. Een volledige afbouw van de nachtvluchten met een QC groter dan 8 is economisch niet haalbaar, zegt de studie. Dat zou betekenen dat DHL geen nachtvluchten meer kan uitvoeren met een belangrijk deel van zijn beschikbare vloot.

Eloi Glorieux (Groen!) vond het in de commissie Leefmilieu donderdag 'eigenaardig' dat de drastische vermindering van luidruchtige toestellen 's nachts de economische leefbaarheid van de luchthaven in het gedrang brengt. 'Zeker als ik lees dat BIAC vorig jaar een winst boekte van 161,3 miljoen euro.' Glorieux vreest dat de studie de beloofde consensus tussen de verschillende regeringen doet wankelen.

Peeters benadrukte dat de geplande vermindering van de lawaaioverlast overeind blijft. Vanaf 2008 zouden wel nog 2.500 bewegingen kunnen plaatsvinden met toestellen luider dan 8 QC.



Ecrit par Cherche l'info, le Mardi 21 Février 2006, 08:33 dans la rubrique "Bruit et pollution des avions ".