Joueb.com
Envie de créer un weblog ?
Soutenez le Secours populaire
ViaBloga
Le nec plus ultra pour créer un site web.
Débarrassez vous de cette publicité : participez ! :O)
 Bruit et pollution des avions    Chimie et substances nocives   Conférences, enquêtes, débats, plaidoiries et autres réunions d'informations   Elections communales 2006   Les actions en cours: ce que vous devez faire.   Les autres nouvelles   Trop de nuisances dans nos vies   Un petit accès d'humeur... 
TROP DE BRUIT ou comment lutter  contre (entre autres) les excès des avions en Brabant wallon.
Version  XML 
Pour vous aider

Archive : tous les articles


Conférences, enquêtes, débats, plaidoiries et autres réunions d'informations


Pour votre édification
A lire absolument: L'avant-projet de loi Landuyt, nos commentaires


Session
Nom d'utilisateur
Mot de passe

Mot de passe oublié ?


Bruxelles-National: des communes à l'ouest de Louvain se rassemblent pour protester contre le bruit.

Ils proposent que les avions ne virent pour rejoindre leur destination que quand ils ont atteint l'altitude de 4.000 pieds.
Ils invitent leurs élus à voter contre la loi "Landuyt".

L'article complet ci-dessous.

Gemeenten ten westen van Leuven verenigd tegen vliegtuiglawaai (De Standaard)

Bewonersgroepen uit Herent, Bertem en Oud-Heverlee slaan de handen in elkaar.

Er is een overlegcomité Leuven-West (OLW) van start gegaan dat ageert tegen de concentratie van vliegtuigen. Bewonersgroepen uit de gemeenten Herent, Bertem en Oud-Heverlee maken er deel van uit. Het gaat om Actiecomité Groot-Bertem (AGB), en Actiecomité Groot-Herent (AGH) en de Bewonersgroep Oud-Heverlee (BGOH).
Het OLW meent dat de regio sinds 2000 en zeker sinds het spreidingsplan van 2004 onder een onnodige concentratie van vliegtuigroutes lijdt. Gisteren verspreide OLW radartracks omdat te staven.
De vliegtuigen die vandaag in oostelijke richting opstijgen, draaien - volgens OLW vooraleer ze voldoende snelheid en hoogte hebben bereikt - af boven de woonkernen van Veltem-Beisem, Winksele, Egenhoven (Leuven), Bertem, Leefdaal, Korbeek-Dijle, Oud-Heverlee, Neerijse, Sint-Joris-Weert en Sint-Agatha-Rode. Oudere en soms overladen vracht- en chartervliegtuigen winnen bij warm weer vanwege de ijlere lucht heel moeizaam hoogte.
Het aantal nachten met geluidshinder is van 2 procent in 2000 naar bijna 30 procent opgelopen in 2005. Het aantal dagen met lawaaihinder is van 4 procent naar 22 procent opgelopen, berekende OLW.
Het comité wijst op het bestaan van een weinig bebouwde corridor in het verlengde van startbaan 07R. ,,Er zijn vliegroutes die deze corridor overvliegen maar ze worden niet gebruikt,'' stelt het OLW.
In het tegenvoorstel vraag het comité rechtdoor te vliegen boven de onbebouwde zone en pas op 4.000 voet af te draaien naar bestemming. ,,Dit voorstel veroorzaakt geen extra hinder in Kortenberg en Steenokkerzeel, en zeker niet in de Oostrand, de Noordrand en Brussel.''
Het OLW pleit voor een stabiel preferentieel gebruik van startbanen dat rekening houdt met de overheersende westenwinden. De bewoners van de drie gemeenten ervaren het recente beleid als een aanslag op hun levenskwaliteit. ,,Wij zijn te stil geweest in ons protest, en dat heeft de overheid er klaarblijkelijk toe aangezet almaar meer vliegverkeer over onze regio te sturen.''
Het comité maakt zich zorgen dat de federale vliegwet, die onder impuls van minister van Mobiliteit, Renaat Landuyt (SP.A), goedgekeurd werd, de bestaande toestand zal bestendigen.
Het OLW roept alle politici uit de regio op om op te treden tegen de concentratie: ,,Stem neen tegen de vliegwet.''
Ecrit par Cherche l'info, le Vendredi 3 Février 2006, 18:58 dans la rubrique "Bruit et pollution des avions ".


Commentaires :

  Le commentateur n'a pas désiré laisser son identité.
05-02-06
à 23:05

Lien croisé

STOP AU SURVOL DE LA HULPE ET DU BRABANT WALLON (LES DERNIERES INFOS) : "l'altitude de 4.000 pieds. En néerlandais: http://tropdebruit.joueb.com/news/1336.shtml"