Joueb.com
Envie de créer un weblog ?
ViaBloga
Le nec plus ultra pour créer un site web.
Débarrassez vous de cette publicité : participez ! :O)
 Bruit et pollution des avions    Chimie et substances nocives   Conférences, enquêtes, débats, plaidoiries et autres réunions d'informations   Elections communales 2006   Les actions en cours: ce que vous devez faire.   Les autres nouvelles   Trop de nuisances dans nos vies   Un petit accès d'humeur... 
TROP DE BRUIT ou comment lutter  contre (entre autres) les excès des avions en Brabant wallon.
Version  XML 
Pour vous aider

Archive : tous les articles


Conférences, enquêtes, débats, plaidoiries et autres réunions d'informations




Session
Nom d'utilisateur
Mot de passe

Mot de passe oublié ?


Bruxelles-National: la charge de la brigade légère....

Ou quand les bourgmestres de l'Oostrand battent le rappel des fonctionnaires européens... Déjà que la Commission de l'Union européenne avait énervé Landuyt en lui demandant des comptes sur le bruit causé par l'aéroport de Zaventem....Un article en néerlandais paru dans le Tijd.

EU-ambtenaren bespreken hinder Zaventem (Tijd)

Vijf Franstalige burgemeesters uit de Oostrand rond Brussel hebben gisteren alle EU-ambtenaren uit hun gemeente uitgenodigd 'die slachtoffer zijn van het vliegtuiglawaai als gevolg van het spreidingsplan-Anciaux'.

Het gaat om de burgemeesters van de gemeenten Oudergem, Kraainem, Wezembeek-Oppem, Sint-Lambrechts-Woluwe en Sint-Pieters-Woluwe. De uitnodiging was mee ondertekend door een schepen uit Schaarbeek. Vijf van de zes gastheren zijn lid van de bewonersvereniging UBCNA/BUTV, de Belgische Unie tegen Vliegtuiglawaai. Ze behoren tot het MR/FDF of Union Francophone.

Het actiecomité heeft al meermaals zijn protest laten horen tegen het bijgeschaafde spreidingsplan voor de luchthaven van Zaventem. Bert Anciaux (Spirit), auteur van het spreidingsplan, en zijn opvolger als minister van Mobiliteit, Renaat Landuyt (sp.a), zijn daarbij de kop van Jut.

De bedoeling van de vergadering gisteren op het stadhuis van Sint-Pieters-Woluwe was om samen met de EU-ambtenaren het indienen van een klacht voor te bereiden bij de Europese instellingen tegen het spreidingsplan en 'alle andere mogelijke juridische acties' te bekijken.

EU-ambtenaren, vooral wonende ten oosten van Brussel, hebben al meermaals het spreidingsplan onder vuur genomen. 'Wij betalen veel huur. Het is onaanvaardbaar dat we zwaar overvlogen worden', stelt de EU-ambtenarenvakbond TAO-AFI. Landuyt ergerde zich onlangs nog openlijk aan de brieven vanuit de EU-Commissie over het storende vliegtuiglawaai rond Zaventem.
Ecrit par Cherche l'info, le Samedi 28 Janvier 2006, 20:45 dans la rubrique "Bruit et pollution des avions ".